nieuws

Aandeel Hochtief in Hoizmann blijft klein

bouwbreed Premium

essen – Het Duitse bouwconcern Hochtief, grootaandeelhouder van Ballast Nedam, ziet af van het verder procederen tegen het Duitse kartelbureau, de evenknie van de Nederlandse Mededingings Autoriteit. Hochtief wilde zijn belang in bouwonderneming Holzmann vergroten tot 35 procent, vooral om op internationaal vlak met elkaar te kunnen samenwerken. Het kartelbureau vindt echter dat de twee ondernemingen dan een te groot machtsblok zouden vormen voor het verkrijgen van grote bouwprojecten.

Het besluit van Hochtief komt onverwachts. Nog in augustus liet het concern weten verder te willen procederen. In januari won het bouwconcern in Berlijn nog een proces over het verbod, waartegen het kartelbureau cechter in beroep ging.

“Hochtief is zich nu meer gaan richten op andere doelen.”, alkdus een woordvoerder van het concern. Zo is het de enig overgebleven kandidaat om de nieuwe luchthaven bij Berlijn aan te leggen.

Hochtief heeft nu een belang van iets meer dan 20 % in Holzmann.

Reageer op dit artikel