nieuws

125-jarige Huybregts Bouw stapt in woningsector

bouwbreed

son – Met het kasteleinschap in het dorpscafe van Helmond en het bouwen van schuren en stallen begon Johannes Huybregts in 1873. Inmiddels richt Huybregts Bouw BV zich op utiliteitsprojecten zoals openbare gebouwen, kantoren en bedrijfsgebouwen. Nu, 125 jaar later verwacht de holding Huybregts van Boldrik voor dit jaar een omzet van honderdvijftig miljoen gulden en op de middellange termijn een “realistische” groei naar driehonderd mil;joen.

Die ontwikkeling is reden voor het bedrijf om een feestje te vieren. Dat gebeurt vrijdag in Eindhoven. Dan wordt er een receptie gehouden en ook een cheque van enkele duizenden guldens aan het Ronald McDonaldfonds uitgereikt.

Als de zonen van Johannes Huybregts 61 jaar na de start in 1934 de zaak overnemen en het cafe afstoten, beginnen de opdrachten groter te worden en groeit ook het bedrijf. Menig kerk, klooster, en bankgebouw werd gebouwt.

Nu wil het bedrijf zich behalve op utiliteitsbouw ook op woningbouw richten. Diversificering is een reden voor die orientatie terwijl de andere reden is dat projecten tegenwoordig meestal een combinatie zijn van utiliteits- en woningbouw.

Huybregts Bouw is het grootste segment van de Huybregts van Boldrik Bouw en Vastgroep BV. De meeste projecten worden uitgevoerd in het het oosten van het land. Met dertig procent van de omzet komt bouwinitiator en ontwikkelaar Commercial Realty Associates op de tweede plaats.

Een nog jonge tak van de holding is Huybregts Tailor Made Systeembouw. Het belangrijkste deel van de omzet van dit bedrijf zit in het bouwen van McDrives voor McDonalds Nederland. Ook bouwt het benzinestations voor Esso.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels