nieuws

Rechter veroordeelt beunende aannemer

bouwbreed

almelo – De arrondissementsrechtbank te Almelo heeft een beunhaas uit Weerselo schuldig bevonden aan het clandestien bouwen van een woning in Deurningen. De man is veroordeelt tot het betalen van de proceskosten. Deze bedragen ruim f. 6000.

Inspecteurs van de Stichting Bevordering Aannemersbelangen Bouwnijverheid Oost-Nederland (SBAB) brachten de zaak aan het rollen. Tijdens een routinecontrole ontdekten zij dat een ‘aannemer’ die niet over de benodigde vergunning beschikte, bezig was met de bouw van een bedrijfswoning. De stichting die zich bezighoudt met de bestrijding van beunhazerij en fraude, stapte hierop naar de rechter.

De verdachte ontkende dat hij de aannemer van het werk was. Hij beriep zich er op dat hij slechts klusjes uitvoerde. Getuigen verklaarden echter dat hij als aannemer optrad. Zo huurde hij op persoonlijke titel onderaannemers in. Ook leverde hij steigermateriaal, verrichtte hij betontimmerwerk en was de constructie van het huis van zijn hand. Indien de man zich wederom schuldig maakt aan beunen krijgt hij een dwangsom van f. 5000 per dag.

De opdrachtgever zei tegen de rechter dat hij niet op de hoogte was van het feit dat hij met een beunhaas in zee ging.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels