nieuws

Puinbedrijf voorlopig bevrijd van dwangsom

bouwbreed Premium

den haag/oss – Voorlopig zal het Brabantse provinciebestuur geen dwangsom eisen van Puin Recycling Oss BV. Deze hing het bedrijf uit Oss boven het hoofd wegens het te hoog opslaan van puin. Voorwaarde is wel dat het concern binnen twee weken met een aanvraag komt voor een nieuwe milieuvergunning.

De provincie stuurde het bedrijf onlangs een dwangsomaanzegging van 50.000 gulden voor elke week dat het de maximale storthoogte zou overschrijden. Maximaal zou het een half miljoen aan dwangsommen kunnen verbeuren.

In een bij de Raad van State aangespannen spoedprocedure eiste het bedrijf deze week schorsing van de dwangsom. Rechter Bakker liet doorschemeren waarschijnlijk niet tot een schorsing te kunnen komen.

Reageer op dit artikel