nieuws

Pastor: ‘Rechter kan niet rekenen’

bouwbreed Premium

utrecht – Stomverbaasd is pastor Rudolf van Beugen over de redenen waarom de Utrechtse rechbank hem in het ongelijk heeft gesteld in het laatste conflict met de gemeente Woerden. De rechtszaak ging over de aanleg van een voetpad langs zijn kerk. Van Beugen had al van de rechtbank gehoord dat hij het kort geding op 18 augustus had verloren, maar nog niet waarom.

Blijkt dat de president van de rechtbank mr. H.J. Schepen er van uit is gegaan dat er tussen de pastorie en het voetpad een afstand bestaat van ongeveer tien meter. De rechter vindt het om die reden niet waarschijnlijk dat de werkzaamheden nog meer schade zullen veroorzaken aan het verzakte kerkgebouw van de Evangeliegemeente. In werkelijkheid is de afstand slechts drie meter. Van Beugen spreekt van een ‘grove nalatigheid van de Utrechtse rechter’. Van Beugen wordt ook verweten dat hij zonder toestemming van de gemeente een talud heeft aangebracht. Van Beugen: “Ik begrijp er niets meer van. Het is grond die ik destijds als maagdelijke grond heb gekocht”.

Reageer op dit artikel