nieuws

Oppervlakte Zuid-as twee keer zo groot

bouwbreed Premium

amsterdam – Het kantorengebied rond het Amsterdamse World Trade Center(WTC), de Zuid-as, wordt misschien twee keer zo groot als gepland. In plaats van 650.000 vierkante meter, zal het gebied zich uitstrekken over 1.300.000 vierkante meter. Over dertig jaar kan het klaar zijn.

Dit blijkt uit het rapport ‘Zuid-as In de versnelling’. De Zuid-as krijgt ondergrondse infrastructuur. Volgens de oorspronkelijke planning zou dit zogenaamde ‘dokmodel’ pas over zo’n 25 jaar worden aangelegd. Omdat de hogesnelheidslijn al in 2005 of 2006 in Amsterdam-Zuid een halte moet krijgen, moet het dokmodel eerder gereed zijn. “Een dokmodel is alleen realistisch als de HSL Zuid al direct in een ondergrondse tunnel aankomt”, aldus het rapport. Het is te duur en te moeilijk de HSL later alsnog ondergronds te brengen.

Reageer op dit artikel