nieuws

Kango-steenzaagmachine gebruikt nieuwe zaagtechniek

bouwbreed

Met de Kango KS 26 Back heeft Atlas Copco een nieuwe zaagtechniek geintroduceerd voor de bewerking van wanden uit kalkzandsteen, gasbeton en holle bouwstenen tot 260 mm.

De machine is te rangschikken onder de elektrische sabelzagen maar oogt door zijn sikkelvormige zaagbladen meer als een kromsabel. De zaagbladen van deze 1900 Watt sterke machine bewegen zich tegengesteld en maken circa 10.000 slagen per minuut. Ondanks dit hoge toerental onderscheidt de zaagmachine zich door een hoge mate van veiligheid. Door de uiterst geringe zaagbeweging van de beide afzonderlijke bladen en de ligging ervan direct tegen elkaar, levert het in aanraking komen met de zaagbladen ook bij draaiende machine geen letsel op. Niettemin dringt de KS 26 door zijn unieke zaagtechniek snel en soepel in het metselwerk. De zaagbladlengte staat een zaagsnede toe met een diepte tot 260 mm.

Met de 13 kg zware machine zijn volledig rechte, schone zaagsneden te maken. In tegenstelling tot cirkelvormige zaagbladen maakt de Kango KS26 geen oversnede. De werking is bovendien redelijk stofvrij, omdat het vrijkomende zaagmateriaal vrij grofkorrelig is en de machine nauwelijks wind produceert. Water is noch voor het vangen van het steenstof noch voor de koeling van de zaagbladen nodig. Voor de voeding wordt een normale netaansluiting van 220 Volt gevraagd.

Atlas Copco, Zwijndrecht, telefoon 078-6230230

De 1900 Watt sterke Kango ‘superzaag’ KS26 onderscheidt zich door twee tegengesteld werkende sikkelvormige zaagbladen.

Reageer op dit artikel