nieuws

Groeiende vraag naar bouwmaterieel Volvo

bouwbreed

eskilstuna – Wereldwijd neemt de vraag naar Volvo bouwmaterieel sterk toe. De omzet van Volvo Construction Equipment is het eerste halfjaar met iets meer dan 10 procent toegenomen tot ongeveer 2,3 miljard gulden.

Met name de markt in de Verenigde Staten liet een sterke groei zien. Daarentegen liet de Aziatische markt een daling zien met als dieptepunt de markt in Japan.

De afwikkeling van de overname van de divisie zwaar materieel van de Koreaanse fabrikant Samsung is op dit moment nog niet rond. Naast de 1,2 miljard gulden die Volvo moest neertellen voor deze divisie is er voor het komende jaar nog een bedrag gereserveerd van ongeveer 230 miljoen gulden gereserveerd voor integratie en stroomlijning van het bedrijf.

In dit verband meldde Leif Johansson dat een deel van de productie vanuit Zweden naar Korea zal worden overgeheveld. Dit zou dan met name hydraulische graafmachines betreffen. Overigens betekent dit voor Volvo Zweden een verlies van 150 arbeidsplaatsen.

De joint venture die het moederbedrijf is aangegaan met de Duitse motorenfabrikant Deutz zal, doordat Volvo AB een belang in Deutz neemt van 10 procent, verder gestalte krijgen. Als gevolg hiervan zal Deutz de belangrijkste leverancier worden van Volvo waar het gaat om kleine en middelgrote motoren voor bouwmaterieel, trucks en bussen.

Reageer op dit artikel