nieuws

‘Extra maatregelen nodig bij HSL-trace’

bouwbreed

rotterdam – Op verschillende plaatsen ten noorden van Rotterdam zijn bij de aanleg van de hoge snelheidslijn (HSL) extra geluidbeperkende maatregelen nodig om de woongebieden leefbaar te houden. Dat stelt de milieudienst Rijnmond (DCMR) in een rapport dat in opdracht van de gemeenten Bleiswijk, Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs is opgesteld. Volgens de DCMR moeten er op enkele plekken langere of hogere geluidsschermen komen.

Ook vindt de dienst dat de gehanteerde wettelijke normen voor geluidsbelasting niet altijd voldoende bescherming bieden bij de HSL-lijn. Alle berekeningen worden gemaakt op grond van meetresultaten bij ‘gewone’ treinen. De milieudienst stelt bovendien vast dat er in Nederland bij berekening van de gemiddelde geluidsbelasting ten onrechte geen rekening wordt gehouden met de piekniveaus. (ANP)

Op pag. 7:

Speciale procedure bij aanbesteding tunnel Groene Hart.

Reageer op dit artikel