nieuws

DHV heeft alleen last van Fiscus en Azie

bouwbreed Premium

den haag – Ingenieursbureau DHV heeft eigenlijk alleen last van de Belastingdienst en het Azie-virus. Het Amersfoortse adviesbedrijf groeit als kool vanwege de goede economische omstandigheden in Nederland en Europa. Als gevolg hiervan loopt over de eerste zes maanden van dit jaar de belastingdruk op van f. 3,6 miljoen tot f. 5,1 miljoen.

DHV kreeg in Indonesie met forse tegenslag te maken. Het reduceren van het personeelsbestand van 225 naar 200 en aflopende werken kostten DHV uiteindelijk een f. 0,5 miljoen. Vorig jaar werd f. 25 miljoen omgezet (van de in totaal f. 460 miljoen) in Indonesie. Over 1997 maakte het bureau daardoor f. 1 miljoen minder winst, zo maakte het bureau eerder dit jaar bekend. Een woordvoerster van DHV meldt dat de problemen in de rest van Azie meevallen. In heel Azie zette DHV vorig jaar f. 100 miljoen om.

Als gevolg van deze twee ontwikkelingen komt het nettoresultaat uit op f. 8,1 miljoen. De omzet over het eerste halfjaar nam met 7,3 procent toe in vergelijking met de eerste zes maanden van 1997 tot f. 220 miljoen. Voor geheel 1998 verwacht DHV tenminste 20 procent meer winst te maken; minimaal f. 13,2 miljoen.

De groei van de omzet werd vrijwel geheel autonoom gerealiseerd. De overname van Hofstra Verkeersadviseurs leverde gezien de omvang slechts een bescheiden bijdrage. De mogelijke aankoop van D3BN is nog niet in de cijfers verwerkt. In het najaar verwacht men het bedrijf definitief te verwerven.

Reageer op dit artikel