nieuws

Demontage monumentale hangar

bouwbreed

Spant voor spant wordt de laatste hangar van Ypenburg gedemonteerd en gemerkt. Het uit 1937 daterende bouwwerk van 64 bij 24 meter is een jong monument. Het staat met name vanwege ‘de bijzondere ijle stalen draagconstructie’ op de monumentenlijst. De hangar gaat na demontage een tweede leven tegemoet als museum. De constructie wordt op vliegveld Hoogeveen weer in elkaar gezet en zal dan onderdak bieden aan een collectie replica’s van Nederlandse jachtvliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog.Foto:Peter van Mulken

Het werk wordt verricht door Senhorst uit Giesbeek in opdracht van projectontwikkelaar Wereldhave. Die realiseert ter plekke bedrijfsruimte en heeft de verplaatsing van de hangar op zich genomen.

Foto: Peter van Mulken.

Reageer op dit artikel