nieuws

Cementfabriek Enci laat oehoes met rust

bouwbreed

maastricht – De Maastrichtse cementfabriek Enci laat een unieke uilenfamilie die huist in een groeve van de fabriek, de komende jaren met rust. Dat is de uitkomst van het overleg tussen de provincie Limburg, de cementfabriek en een groot aantal natuurorganisaties.

Het oehoepaar, waarvan de jongen deze zomer zijn uitgevlogen, huist in een deel van de groeve die vanaf 1 september zou worden volgestort met 350.000 ton vuursteen dat elders wordt afgegraven. Natuurorganisaties waren bang dat de uilen, het enige wilde paartje in Nederland, door die werkzaamheden zouden verdwijnen. Besloten is nu de vuursteen op een andere plaats te storten.

Enci heeft beloofd een jaar lang geen werkzaamheden uit te voeren rond de plek waar de oehoes nu bivakkeren. In de tussentijd wil de cementfabriek studeren op de mogelijkheid een broedplaats van oehoes op lange termijn te garanderen. (ANP)

Reageer op dit artikel