nieuws

Caravan (I)

bouwbreed

Nederland heeft de grootste dichtheid aan varkens, kippen en caravans. De zon staat hoog, dus hebben ze nu massaal hun winterstalling verlaten. En dat maakt het land niet mooier.

Caravans zien eruit zoals het in de jaren vijftig begonnen is: het hobbywerk van een kippenboer. Eendimensionaal zaag- en spijkerwerk zonder een grijntje stroomlijn. Een beetje zijwind op de Moerdijkbrug en de triplexdoos waait omver.

De eerste auto was een optelsom van vier wielen met een toeter en een rieten mand voor de bagage. Caravans zijn niet verder gekomen dan dat stadium. Kijk maar hoe de achterlichten erop zijn geschroefd, idem die handvatten om het ding op zijn plaats te sjorren en die kist op de dissel waar de gasfles in zit en dat pijpje dat door het dak heensteekt. Pipo en Mammaloe zijn op pad.

(Wordt vervolgd.)

Tom Maas

Reageer op dit artikel