nieuws

Bouw tweehonderd bungalowtjes Zutphen nog niet rond

bouwbreed Premium

den haag/zutphen – Het is ondernemer Henk Janssen uit Zutphen niet gelukt om het project voor de bouw van 200 vakantiehuisjes aan de rand van zijn woonplaats weer vlot te trekken.

De gemeente Zutphen is voorstander van de bouw van de huisjes en ontwikkelde daartoe het nieuwe bestemmingsplan ‘Bronsbergermeer’.

Op basis daarvan zouden bouwvergunningen voor de huisjes kunnen worden verleend.

Het project kent echter veel tegenstanders. Die spanden bij de Raad van State een spoedprocedure aan waarin ze schorsing eisten van het bestemmingsplan. Dat verzoek werd in februari dit jaar toegewezen.

Rechter D. Dolman plaatste vraagtekens bij de economische haalbaarheid van het project. Hem was ter ore gekomen dat andere huisjesprojecten niet meer zo goed lopen als vroeger het geval was.

Janssen ging weer aan het werk en kwam met nieuwe gegevens over de markt. Daaruit zou volgens hem zonneklaar zijn dat er wel degelijk grote behoefte is aan de woningen.

In een nieuwe spoedprocedure bij de Raad van State trachtte hij de rechter daarvan te overtuigen. Dat is echter mislukt.

Het bestemmingsplan blijft voorlopig geschorst, totdat bij de Raad van State een zogenoemde bodemprocedure is afgehandeld.(ANP)

Reageer op dit artikel