nieuws

Beleggingsresultaat VastNed Retail stijgt

bouwbreed

rotterdam – Winkelpandenspecialist VastNed Retail heeft het eerste half jaar met 39,2 miljoen gulden een negentien procent hoger direct beleggingsresultaat gehaald. Op basis daarvan verwacht de vastgoedbelegger over het gehele jaar een verbetering van de contante winst per aandeel tot ongeveer 8,30 gulden (1997: 8,19).

In Nederland en Belgie gaat het goed met de consumentenbestedingen, in tegenstelling tot Duitsland. Het gevolg is dat leegkomende winkelpanden in beide Beneluxlanden aanzienlijk gemakkelijker worden verhuurd dan in Duitsland. Dat is terug te vinden in de leegstandcijfers, in Nederland stabiel op zo’n twee procent, in Belgie nul procent en in Duitsland iets stijgend naar 9,5 procent.

Verder verwacht de belegger dat de opwaartse druk op de prijzen van winkelpanden als gevolg van de grote belangstelling voor het beleggen erin, zal aanhouden. Dit mede omdat het aanbod gering is.

Door aankopen en herwaarderingen nam de waarde van de onroerend goed portefeuille toe van dik 1,5 miljard tot ruim 1,6 miljard gulden.

Reageer op dit artikel