nieuws

‘Advertentie gemeente misleidt huizenkopers’

bouwbreed

zwolle – De gemeente Losser mag in advertenties niet de indruk wekken dat recreatievilla’s die in Luttermolenveld worden gebouwd, bestemd zijn om permanent in te wonen. Dit schrijven Gedeputeerde Staten van Overijssel in een brief aan de gemeente.

GS ergerde zich aan een advertentie in diverse dagbladen waarin de gemeente de nog te bouwen huizen te koop aanbiedt. “De (wervende) advertentietekst wekt naar onze opvatting de indruk dat het in casu gaat om te bouwen burgerwoningen/villa’s”, aldus GS. Het bestemmingsplan Luttermolenveld bepaalt echter dat permanente bewoning van de villa’s verboden is. Daarom eist GS dat de advertentietekst wordt aangepast. Een woordvoerder van de gemeente Losser kon nog niet zeggen of dat ook zal gebeuren. “De verantwoordelijke wethouders zijn op vakantie. Als ze terug zijn, wordt de brief in behandeling genomen.”

Reageer op dit artikel