nieuws

Witte paardenstal ‘niet passend’ volgens Welstandscommissie

bouwbreed

schoonebeek – De familie G. Boertien uit het Drentse Schoonebeek liet onlangs een fonkelnieuwe paardenstal bij haar woning realiseren. Boertien liet de stal met opzet in de oorspronkelijke kleur, gebroken wit.

Deze kleur trekt minder licht aan, zodat de stal niet zo benauwend zou zijn voor de paarden, redeneerde Boertien.

De Welstandscommissie stak daar echter een stokje voor. De commissie vindt de kleur van de stal niet in de omgeving passen en sommeerde de gemeente Emmen geen bouwvergunning te verlenen totdat het geheel donkergroen was geverfd. Boertien tekende bezwaar aan tegen dit besluit. De gemeente Emmen heeft de zaak nu in beraad en de welstandscommissie doet over vier weken uitspraak.

Reageer op dit artikel