nieuws

Vorkheftruck van de toekomst

bouwbreed Premium

hendrik ido ambacht – Een prototype is het nog niet, maar het is duidelijk meer dan een visie. Voor de ontwikkelingsafdeling van Still is de RXX de vorkheftruck van de toekomst.

Met het RXX-model begint Still de techniek van morgen voor een groot deel nu al te testen. Wat nu nog futuristisch aandoet, kan morgen een vertrouwd beeld zijn. Misschien zal de RXX uiteindelijk minder artistiek ogen, maar sommige ideeen en concepten zullen vast en zeker standaard heftrucktechniek worden.

Tot die concepten behoren:

– een hefbare cabine die tijdens het rijden een optimaal zicht toestaat; – een lastdragende, telescopische hefcilinder voor optimaal zicht op de mast; – een uitschuifbaar contragewicht voor maximale wendbaarheid en capaciteitsbenutting; – een virtuele achteruitkijkspiegel, een in de voorruit geintegreerd LCD-scherm dat bij het achteruitrijden het beeld naar achteren te zien geeft; – technische snufjes zoals een joystick voor alle hydraulische functies, een mini-stuurwiel geintegreerd in de armleuning van de bestuurdersstoel en allerlei bedieningsopties voor aanbouw-apparatuur die in de cabine kunnen worden geplaatst of van daaruit kunnen worden aangestuurd.

Naast de RXX ontwikkelt Still op identieke wijze het studiemodel MXX voor reachtrucks en orderverzameltrucks.

Reageer op dit artikel