nieuws

Verzet tegen recreatieproject bij Sint Maartenszee

bouwbreed Premium

den haag/st maartenszee – Het is onzeker of het bestemmingsplan ‘Buitengebied 1989 – Eerste herziening/Sint Maartenszee’ van de gemeente Zijpe overeind blijft. Eigenaresse Nater-Kokelaar van het aangrenzende bungalowbedrijf De Grote Vos vreest namelijk dat het straks “met de rust gedaan is”.

Op basis van het bestemmingsplan kan Recreatie Beheer BV achter de duinen bij Sint Maartenszee 47 zomerhuizen, tien winkels, een hotel, tennisbanen en een bowlingcomplex bouwen. Maar Nater van De Grote Vos maakt daartegen bezwaar.

Het begon aanvankelijk zo leuk toen de gemeente het vier hectare grote perceel in 1981 opkocht uit een failliete boedel. Een buitenkansje waarop de gemeente inspeelde zonder direct een bestemming voor het gebied te hebben. Lang leken de meeste stemmen binnen de gemeente te pleiten voor een bosachtig gebied rondom een milieu-infocentrum. Ook Nater stond daarachter. Later bleek dat plan onhaalbaar en heeft Zijpe projectontwikkelaars gevraagd om plannen in te dienen. Uiteindelijk besloot de gemeente in zee te gaan met Recreatie Beheer BV en is er een nieuw bestemmingsplan ontwikkeld.

Volgens Nater biedt het plan Sint Maartenszee niets extra’s. Ze verwacht eerder negatieve ontwikkelingen, zoals een discotheek met bijbehorende houseparty’s. Inmiddels is de ontwikkelaar al begonnen met de realisatie van de plannen. Over zes weken zal blijken of hij daarmee door kan gaan, wanneer de Raad van State zich uitspreekt over Nater’s eis tot vernietiging van het nieuwe bestemmingsplan.

Reageer op dit artikel