nieuws

Venlo krijgt wellicht wetenschapscentrum

bouwbreed

venlo – De stichting Hall of Science heeft vergevorderde plannen om in Venlo, vlak bij de grens met Duitsland, een wetenschapscentrum op te richten. De Amerikaanse NASA-astronaut Pete Conrad heeft in de Maaspoort in Venlo de bouwplannen voor het f. 57 miljoen kostende project onthuld.

Het wetenschapscentrum dient vooral educatieve doelen en moet eind 2002 in bedrijf zijn. De tentoonstellingen en laboratoriumopstellingen zullen vooral gericht zijn op kinderen die er spelenderwijs kennis kunnen nemen van de exacte wetenschappen. Maar ook natuurwetenschappers kunnen straks in het centrum terecht voor na- en bijscholing.

De gemeente Venlo en de Europese Unie hebben positief op de plannen gereageerd. Afhankelijk van een definitieve haalbaarheidsstudie wil Brussel ruim f. 28 miljoen bijdragen. Voor de rest van de financiering zullen Venlo, de provincie Limburg en het Rijk moeten tekenen.

Reageer op dit artikel