nieuws

Unidek breidt uit in Gemert en Duitsland

bouwbreed

gemert – Unidek, producent van geexpandeerd polystyreen (EPS) en bouwmaterialen op basis van EPS, breidt uit. Het bedrijf bouwt in Gemert, Oss en Bretten (Zuid-Duitsland). In Gemert gaat het om een productiehal van 30.000 vierkante meter, tegenover het hoofdkantoor. Vanaf 1999 werken er 22 medewerkers, in 2005 zullen dat er 200 zijn.

In Bretten komt een nieuwe fabriek voor Unidek Dammtechnik, dat is ontstaan door de overname door Unidek van een EPS-fabrikant in Muhlacker. Begin 1999 start de productie met elf medewerkers. Dat aantal zal groeien tot 95 in 2005.

Unipol Holland te Oss levert grondstoffen aan de verschillende bedrijven van Unidek. De productie is volledig geautomatiseerd en de capaciteit wordt uitgebreid van 22.000 ton tot 44.000 ton per jaar. Ook daarvoor is nieuwbouw noodzakelijk. In december komt de extra capaciteit beschikbaar; de volgende uitbreiding is voorzien voor het begin van de 21-ste eeuw.

Unidek omvat elf bedrijven in Nederland, Belgie, Duitsland en Frankrijk. Er werken in totaal zo’n 700 medewerkers, de omzet bedraagt ruim 282 miljoen gulden en de winst bijna 12 miljoen gulden.

Reageer op dit artikel