nieuws

Uitzendbureau Constructief slaat fusie af

bouwbreed

amsterdam – “Omdat de beoogde samenwerking onvoldoende resultaat zal opleveren, wordt de voorgenomen overname door uitzendbureau Constructief BV van de Van Heijningen Groep niet geeffectueerd.”

Met deze tekst doet Constructief het voorgenomen huwelijk tussen de twee af. Het werd een maand geleden afgekondigd.

Gevraagd waarom het stadhuis niet kon worden gehaald, antwoordt een woordvoerder van de SFB Groep (Constructief is half eigendom van de SFB Groep en voor de helft van uitzendorganisatie Content): “Als je verloofd bent en de trouwpartij gaat niet door, praat je niet meer over je voormalige verloofde”.

Detachering

Bij de veronderstelling dat het uitzenden van bouwplaatspersoneel door Constructief zich wat moeilijk laat verenigen met detachering, iets waar de Van Heijningen Groep zich vooral mee bezighoudt, wordt dat nadrukkelijk tegengesproken. “Integendeel, dat zou een welkome aanvulling van de dienstverlening hebben kunnen zijn.”

Het besluit om niet tot aankoop over te gaan, is genomen door de directie van Constructief zelf. Daarbij hebben de ouders Content en de SFB Groep geen bemoeienis gehad.

Ook Willem van Heijningen van de Van Heijningen Groep, bestaande uit de werkmaatschappijen Top Groep Nederland BV, Bouwpoint en Timeflex BV, wenst geen nadere verklaring te geven: “We hebben afgesproken niet uit het onderhandelingsproces te zullen praten”.

Hij ontkent dat de geboden overnameprijs er de oorzaak van is dat de verkoop niet is doorgegaan. Hoewel Constructief vorige maand niet de hoogste bieder bleek, werd toch met deze uitzendorganisatie de besprekingen aangegaan, omdat de werkzaamheden goed op elkaar aansloten.

Geen meerwaarde

“Gebleken is echter dat de meerwaarde van dit samengaan ontbreekt”, aldus Van Heijningen, die overigens niet wenst te zeggen wat hij onder deze meerwaarde verstaat. Hij zegt geen plannen te hebben op zoek te gaan of besprekingen te voeren met andere gegadigden die zijn winkel zouden kunnen overnemen. “Wij gaan zelfstandig verder en proberen op eigen initiatief verder te groeien. Dat zal wel lukken. Het gaat goed in de bouw. We hebben het heel druk.”

Namens de in Frankrijk vakantievierende directie van Constructief wordt van SFB-zijde nog meegedeeld, dat deze organisatie blijft zoeken naar expansie. “Het gaat Constructief heel goed. Het in 1996 geboren uitzendbureau realiseert dit jaar zeker een omzet, die vijf keer zo hoog is als in 1997.”

Reageer op dit artikel