nieuws

Transparant geluidsscherm langs A4

bouwbreed

Werknemers van Redubel BV uit Gorinchem plaatsen transparante panelen voor het geluidsscherm langs het nieuwe deel van de A4 tussen Rijswijk en Delft. Het werk is door de Bouwdienst Rijkswaterstaat als Design and Build-contract opgedragen. Dit is een contractvorm waarbij de aannemer zijn technische vernuft zowel in het ontwerp als in de uitvoering kwijt kan.

De bouwtijd is kort gehouden door zoveel mogelijk met prefabonderdelen te werken. In holle buispalen worden stalen fundatiestijlen met een kopplaat gestort. Daarop komen staanders. Een betonnen plaat van 30 centimeter hoogte zorgt voor de aansluiting met de ondergrond. Van bovenaf worden 20 millimeter dikke acrylaatplaten in de staanders geschoven. Rubberstrippen zorgen voor een geluiddichte aansluiting. Per dag kunnen circa 50 platen worden geplaatst en afgemonteerd.

De geluidsreductie met de schermen bedraagt circa 15dB(A). Maandag wordt het nieuwe deel van de A4 opengesteld.

Reageer op dit artikel