nieuws

Steltlopers bij Hoge Heren

bouwbreed Premium

Eindelijk is Wilma Bouw begonnen met de bouw van de Hoge Heren in Rotterdam. Opdrachtgever Vesteda kan medio 2000 tweehonderd meter hoge woontorens, die in het centrum van de Maasstad staan, in de verhuur gooien.

“Het project loopt zo lang dat ik inmiddels zeventien andere projecten heb gedaan”, zei de architect van de Hoge Heren, de Limburger Wiel Arets, bij het slaan van de eerste paal. Deze handeling werd verricht door RO-wethouder Hans Kombrink. Op de foto wordt de naar boven starende wethouder geflankeerd door steltlopers.

De Hoge Heren bestaat uit twee antraciet zwarte torens. Arets: “Vanaf de brug kun je er doorheen kijken. Vanaf de sokkel, hier staan de twee torens op, is de brug te zien.”

Dat de architect uit Heerlen komt, viel niet alleen aan zijn tongval op. Arets noemde de Erasmusbrug van concurrent Ben van Berkel consequent de Wilhelminabrug. “Fout, man”, mompelde een topper van de dienst Stedebouw + Volkshuisvesting. “Je moet je wel in Rotterdam verdiepen.”

Reageer op dit artikel