nieuws

Stalen uitkijktoren per helikopter naar bestemming

bouwbreed

beers – Een loodzware, circa twintig meter hoge stalen (uitkijk)toren zal eind augustus op bijzondere wijze van constructiebedrijf Bakker in Winsum naar het landgoed Unia State te Beers worden vervoerd. De gemeente Littenseradiel heeft namelijk besloten om een helikopter in te zetten voor het transport.

Met stalen kabels hangend onder het hefschroefvliegtuig wordt de grote toren volgende maand naar de plaats van bestemming gevlogen.

Het constructiebedrijf in Winsum heeft de toren gemaakt in opdracht van de stichting Unia State. Deze wil het oude, gelijknamige kasteeltje in Beers toeristisch opwaarderen en er onder meer trouwplechtigheden laten plaatsvinden. De stalen toren moet de locatie extra verfraaien en mensen straks de mogelijkheid bieden om op grote hoogte van het uitzicht te genieten.

Nu de toren af is, blijkt de constructie echter veel te groot om met een truck te kunnen vervoeren. Over de smalle wegen met vele draaiingen kan de afstand naar het dertien kilometer verderop gelegen Beers nooit worden overbrugd. Omdat de stichting de toren in september in gebruik wil nemen is nu besloten tot een uniek transport: per helikopter.

Reageer op dit artikel