nieuws

Sproeiwater testbaan volledig hergebruikt

bouwbreed Premium

lelystad – Bij het Nationale Test en Trainings Centrum van de ANWB is een nieuw type afscheider geplaatst. Het sproeiwater, dat op de testbaan wordt gebruikt, kan nu evenals het regenwater volledig worden hergebruikt.

Automobilisten leren op de testbaan hun auto in bedwang te houden als zij in een slip raken op een nat wegdek. Daarbij komen bandenslijpsel, olie, zand en slib in het sproei- en regenwater terecht. Dat wordt verwijderd in twee betonnen afscheiders van het type Hydrocompact Hybride, geleverd door Romein Beton te Dodewaard. De afscheiders hebben zowel een lamellensysteem als een absorberend filter. Na de afscheiding van olie en slib bevat het water minder dan 1 milligram olie per liter.

De Hydrocompact Hybride is ontwikkeld door het Franse bedrijf ISD Environnement (Saint Dizier), AQA HydraSep, Romein Beton en Betonindustrie De Hamer te Nijmegen.

Reageer op dit artikel