nieuws

Snelle zakkenvuller

bouwbreed

Voor het machinaal, en vooral het snel vullen van zogenaamde Big Bag’s is een aanbouwhulpstuk ontwikkeld dat veel tijd en mankracht kan besparen.

De Big Bag neemt in het logistieke proces een steeds belangrijker plaats in – zowel bij de aanvoer van nieuw bulkmateriaal als bij de afvoer van bouwafvalstromen. Een groot voordeel van de Big Bag is dat er veel verschillende materialen kunnen worden getransporteerd, zonder dat vermenging optreedt.

Tot op heden kleefden veel nadelen aan het vullen van deze zakken: het is tijdrovend, er zijn in veel gevallen twee machines voor nodig en vaak kan niet worden volstaan met een persoon.

De vulbak, die kan worden gekoppeld aan een wiellader neemt het merendeel van deze bezwaren weg. De vulbak lijkt op een gewone laadbak en heeft een eigen gewicht van 500 kg. Hij is opgebouwd uit ST52 staal. De messen van de bak zijn vervaardigd uit Hardox 400. De vulbak is voorzien van een doorstroomopening van 60 x 60 centimeter.

Nadat de Big Bag handmatig aan de vulbak is gehangen, wordt de vulbak in het materiaal geschoven en langzaam omhoog gehaald. De Big Bag vult zich en is direct gereed voor transport. Op deze wijze kunnen tot zestig Big Bag’s per uur worden gevuld.

Met de vulbak kunnen alle losgestorte materialen tot 25 centimeter worden geschept. Deze is daardoor geschikt voor zand, grind, natuursteen, potgrond, straatstenen houtblokken en houtsnippers en tal van agrarische producten. Ook bij hoogwater-calamiteiten biedt het vulapparaat vanwege zijn hoge productiesnelheid goede diensten.

De vulbak wordt op de Nederlandse markt gebracht door Slijkhuis Systemen in Laag-Soeren.

Slijkhuis Systemen, Cruyshoevelaan 26, 6957 AT Laag Soeren.

Reageer op dit artikel