nieuws

Sloop in Sappemeer door teer in grond

bouwbreed Premium

sappemeer – Het EDON-gebouw aan de Parkstraat in Sappemeer moet noodgedwongen worden gesloopt, nadat is gebleken dat de grond eronder ernstig vervuild is met teer.

Het terrein dat nu nog door de elektriciteitsmaatschappij EDON wordt gebruikt, is overigens al sinds 1990 een schoonmaaklocatie. Destijds zou het saneren van de vervuilde bodem binnen vijf jaar worden afgerond. Anno 1998 is er echter nog steeds geen einde in zicht.

Vooral het reinigen van het grondwater duurde langer dan was ingeschat. Momenteel wordt eerst de overgebleven asbest uit het EDON-gebouw verwijderd, alvorens tot de sloop kan worden overgegaan. Volgens de huidige verwachtingen is het hele terrein eind volgend jaar volledig ontruimd.

Een gasregel- en ontvangststation blijft op het terrein staan en ook het EDON-kantoor, de voormalige HBS van Sappemeer, blijft gespaard. Het monumentale pand wordt gerestaureerd en zal een nog onbekende nieuwe bestemming krijgen.

EDON kondigde onlangs aan uit Sappemeer te vertrekken in verband met een op stapel staande reorganisatie.

Reageer op dit artikel