nieuws

Skanska wil haven Kopenhagen nieuw aanzien geven

bouwbreed Premium

kopenhagen – Het Zweedse bouwconcern Skanska bouwt in samenwerking met vastgoedinvesteringsmaatschappij Piren aan het zuidelijke havenfront van de Deense hoofdstad Kopenhagen een winkelcentrum met restaurants en cafe’s. Realisatie van het project vergt van de twee Zweedse ontwikkelaars een gezamenlijke investering van f. 300 miljoen.

De werkzaamheden moeten februari volgend jaar van beginnen en in de tweede helft van 2000 zijn afgerond. Skanska en Piren hebben een gezamenlijke maatschappij gevormd voor het project. De investeringsmaatschappij heeft daarbij een optie op het hele eigendomsbelang.

Los daarvan wil Skanska met het havenbedrijf van Kopenhagen 20.000 m2 luxe appartementen realiseren bij de locatie.

Reageer op dit artikel