nieuws

Saint-Gobain troeft Diamond Tools af

bouwbreed

den haag – Flexovit, slijpmiddelen, heeft een beschermengel gevonden in de strijd tegen de vijandige overnamepoging door de Diamond Tools Group (DTG).

De Franse multinational Saint-Gobain zal een vriendelijk bod uitbrengen op alle aandelen van Flexivit. Saint-Gobain biedt 30 gulden per aandeel, ofwel 173 miljoen gulden als de onderneming alle aandelen en certificaten in handen krijgt. Daarmee overtreft het concern het bod van DTG. Dit Nederlandse consortium bood eerder deze maand 26,50 gulden per aandeel Flexovit.

Volgens de directies van Saint-Gobain en Flexovit sluiten de activiteiten van beide bedrijven goed op elkaar aan. Het Franse concern is een leidinggevende producent van onder meer glas en bouwproducten. De multinational realiseerde vorig jaar een omzet van ongeveer 35 miljard gulden.

Flexovit-directeur J. Katsman, in het bezit van 11,4 procent van de aandelen, heeft toegezegd het bod te accepteren. Katsman is mordicus tegen het bod van DTG, omdat Flexovit en Diamond Tools volgens hem weinig gemeen hebben. Eerder verwierf DTG een belang van ruim 12 procent in Flexovit.

Reageer op dit artikel