nieuws

Projectontwikkelaar boos op Eindhoven

bouwbreed Premium

eindhoven – Projectontwikkelaar Nedproject uit Mierlo meent dat Eindhoven afspraken schendt die vijftien jaar geleden werden gemaakt over woningbouw rond het plan ‘Paradijs’. In een kort geding eist Nedproject vier miljoen gulden schadevergoeding of een compensatie door middel van een andere opdracht.

In 1980 bracht Eindhoven het plan Paradijs, in het centrum van de stad, onder bij Cingelshouck BV. Nedproject heeft dit contract – ter waarde van f1,3 miljoen – overgenomen van Cingelshouck. Dat werd niet schriftelijk vastgelegd. Andere projecten die deel uitmaakten van het project Paradijs, zoals de bouw van 140 woningen en het nieuwe Stadskantoor, heeft Nedproject inmiddels uitgevoerd.

De gemeente heeft nu echter de opdracht voor de bouw van veertig woningen, die deel uitmaken van de laatste fase, verstrekt aan Peels Bouwmaatschappij. Dit tot groot ongenoegen van Nedproject.

Advocaat Smit van Nedproject vindt het uitzonderlijk dat de gemeente Eindhoven nu in zee gaat met een andere firma. “Nedproject heeft tot nu alle opdrachten tot tevredenheid van de gemeente Eindhoven uitgevoerd. Het is niet fatsoenlijk van Eindhoven op die manier te werk te gaan.”

De gemeente wil hangende de zaak niet reageren. De uitspraak van het kort geding is volgende week.

Reageer op dit artikel