nieuws

Productie van vliegas stijgt licht

bouwbreed Premium

de bilt – De Nederlandse elektriciteitscentrales hebben vorig jaar 907.100 ton vliegas geproduceerd. Daarnaast kwam er 169.300 ton bodemas, 307.800 ton gips en 35.300 kolenvergassingsslak vrij. Dit blijkt uit het jaarverslag van de Vliegasunie, die voor 1998 een vrijwel gelijke productie verwacht.

De productie van vliegas, bodemas en slakken was hoger dan in 1996, doordat er kolensoorten zijn ingezet met een hoger asgehalte en lager smeltgedrag dan in het verleden. Alleen de productie van rookgasontzwavelingsgips daalde, doordat de elektriciteitscentrales kolen met een lager zwavelgehalte hebben gebruikt.

Het merendeel van de producten vindt zijn weg naar de bouw als grondstof voor cement en beton, de wegenbouw en als kunstgrind.

Reageer op dit artikel