nieuws

Politiek Wieringermeer erg kritisch over aanbesteding

bouwbreed

Wieringermeer – Vage antwoorden van beleidsmedewerkers tijdens een commissievergadering hebben een foutief beeld geschapen over het aanbestedingsbeleid van de gemeente Wieringermeer.

Dit stelt F. S. Niemantsverdriet, hoofd sector grondgebiedzaken van de gemeente. Aanleiding is de commotie over de aanbesteding van het opruimen van ondergrondse brandstoftanks. De gemeente gunde de klus aan aannemer Vries en Van de Wiel Milieutechniek, Sint Maartensbrug. Tijdens de commissievergadering hebben enkele politieke partijen hierover kritische vragen gesteld. Ze vonden het er sterk op lijken dat de aannemer het alleenrecht in de gemeente heeft.

Niemantsland betitelt dit als onzin: “We hebben drie offertes aangevraagd en Vries en Van de Wal kwam als laagste uit de bus.” Dat de aannemer wel vaker voor de gemeente heeft gewerkt noemt hij toeval. De lokale media zouden een verkeerd beeld van de situatie hebben geschetst. “Tijdens de vergadering waren de direct betrokkenen niet aanwezig. Hun vervangers konden de juiste antwoorden niet geven, waardoor het lijkt alsof we De Vries en Van de Wiel hebben bevoordeeld. Dat is dus niet zo!”

De aannemer zelf was niet bereikbaar voor commentaar.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels