nieuws

Pekela verkoopt voor twee miljoen aan kavels

bouwbreed

Oude Pekela – De Oostgroningse gemeente Pekela heeft in het eerste half jaar van 1998 voor ruim twee miljoen gulden aan bouwkavels verkocht. Volgens een woordvoerder van de gemeente is dat voor Pekelase begrippen een absoluut record: normaal gesproken wordt dat bedrag namelijk in een heel jaar nog amper gehaald.

Hoewel de vraag naar bouwkavels in Pekela momenteel erg groot is, zit er een keerzijde aan de bouwdrift. De gemeente is met de provincie Groningen overeengekomen dat zij tot het jaar 2000 maximaal 155 kavels mag aanbieden. Dat aantal wordt dit jaar echter al bijna gehaald; alleen in het eerste halfjaar van 1998 zijn er maar liefst 61 kavels uitgegeven.

Met een groep projectontwikkelaars is Pekela nu aan het werk om meer nieuwe bouwlocaties tot ontwikkeling te brengen. De meeste kopers van de bouwkavels komen overigens niet uit de Oostgroningse gemeente zelf. Meestal gaat het om mensen uit de regio of zelfs ver daarbuiten. Hierdoor vertoont het inwonertal van Pekela een lichte stijging.

Na de eeuwwisseling wil de gemeente het zogeheten Plan Zuid verder uitwerken. Zo’n 25 bouwkavels in de Eltjeswijk moeten dan volledig tot ontwikkeling worden gebracht.

Reageer op dit artikel