nieuws

Nieuw zakencentrum bij station Eindhoven

bouwbreed

eindhoven – De gemeente Eindhoven is volop bezig met de herstructurering van de stad. De bouw van het Kennedy Business Center vlakbij het Centraal Station past in dat geheel. Dit plan omvat vier kantoorgebouwen met in totaal 50.000 vierkante meter bruto vloeroppervlakte en een parkeergarage met 850 plaatsen.

Het gebied ten noorden van het centraal station is al sinds lange tijd in gebruik als parkeerplaats. “Een braakliggend terrein”, noemt wethouder F. Backhuijs het parkeerterrein. De parkeerplaatsen moeten plaatsmaken voor de komst van het Kennedy Business Center.

De ontwikkeling in het hart van de stad van het zakencentrum is een combinatie van initiatieven. De gemeente Eindhoven is opdrachtgever voor de 850 parkeerplaatsen waarvan de helft voor openbaar gebruik is.

Zorgverzekeraar VGZ Vastgoed, het Gezamenlijk Uitvoeringsorgaan (GUO) en de Ontwikkelingscombinatie Eindhoven – IBC Vastgoed en Hurks Bouwbedrijf – hebben de opdracht gegeven voor de kantoorgebouwen.

ADP Architecten ontwierp het gebouw van 17.000 vierkante meter vloeroppervlak voor Zorgverzekeraar VGZ. Het gebouw van het Gezamenlijk Uitvoeringsorgaan omvat ongeveer 6500 vierkante meter. De ontwerper is Rietveld Architects. Deze gebouwen van het GUO en VGZ zijn voor eigen gebruik.

IBC Vastgoed en Hurks Bouwbedrijf nemen 26.000 vierkante meter voor hun rekening. Het project is bedoeld voor de verhuur. Ook dit ontwerp van architect Van Aken wordt gebouwd op de onderliggende parkeergarages. Het gebouw van Ontwikkelingscombinatie Eindhoven zal circa zeventig meter hoog worden en telt veertien verdiepingen.

Het stedenbouwkundig model voor het Kennedy Business Center is handen van Christiaanse, architects en planners.

De verwachting is dat het Kennedy Business Center in 2002 gereed is.

Reageer op dit artikel