nieuws

Monumentale kerk Zuidwolde opgeknapt

bouwbreed

zuidwolde – Aannemingsbedrijf Teeringa uit het Groningse Sauwerd restaureert het dak van de Nederlands Hervormde Kerk in Zuidwolde. Opdrachtgever is de Stichting Oude Groninger Kerken, die eigenaar van het gebouw is.

Ook het binnenwerk van de monumentale kerk wordt opgeknapt. Met de renovatie is 1,1 miljoen gulden gemoeid. In april volgend jaar is de kerk weer zo goed als nieuw.

Teeringa verwijdert verder het pleisterwerk aan de binnen- en buitenzijde van de kerk. Ook worden de scheuren in het metselwerk ingeboet. Er komen bovendien twee betonnen balken tussen het schip en het koor. Het koor, dat pas later aan de kerk werd bevestigd, is namelijk verzakt. De betonnen balken moeten verdere verzakking voorkomen.

Het interieur wordt ook aangepakt. Het gebouw krijgt een nieuw gewelf, de banken worden gerepareerd en het pleisterwerk en de vloer vervangen. De kerk krijgt een keuken, een toilet, een centrale verwarming en een vergaderruimte. Schildersbedrijf Holwerda uit Aadorp zet het geheel tot slot opnieuw in de verf.

Reageer op dit artikel