nieuws

Mechanisch bevestigen onder toplaag dak

bouwbreed

Mawipex heeft een speciaal systeem op de markt gebracht voor het mechanisch bevestigen van EPDM-rollen op daken. Het betreft het gepatenteerde ‘105-system’. Het bestaat uit metalen plaatjes, die dubbelzijdig zijn bekleed met stukjes EPDM. De toplaag is een nog niet uitgevulcaniseerde EPDM dakrol, afgeschermd met een beschermfolie.

Nadat de 105 plaatjes mechanisch met schroeven op de ondergrond van het dak zijn bevestigd, worden ze schoongemaakt. Daarna kan de beschermfolie van de toplaag worden afgenomen en is de EPDM op de plaatjes aan te brengen en met een roller aan te drukken. Meteen hierna vulcaniseert de EPDM toplaag op de plaatjes uit en vormt zo een onverbrekelijk geheel. Lekkages door bevestiging zijn daardoor zo goed als uitgesloten.

De plaatjes met EPDM zijn vlak leverbaar voor directe bevestiging op beton en met een verzonken gat voor bevestiging op isolatiemateriaal. Het systeem is bestand tegen een windbelasting van 5000 N/m2 of meer.

Volgens het bedrijf kan het systeem tot 40% te besparen vergeleken met traditioneel mechanisch bevestigde systemen als volledig gekleefde systemen. Tenslotte leent het zich ook goed voor onzichtbare kimfixatie.

Handelsmaatschappij Mawipex-Rilland, (0113) 55 77 77.

Reageer op dit artikel