nieuws

Maastricht pakt winkelgebied aan

bouwbreed

maastricht – Maastricht kan beginnen met de herinrichting van het kernwinkelgebied. De particuliere ondernemersverenigingen hebben hun goedkeuring gehecht aan een plan dat ruim 33 miljoen gulden kost.

De ingreep heeft betrekking op het voetgangersgebied in de oude binnenstad. In de Rechtstraat en de Wyckerbrugstraat gaan de straten op de schop en wordt het onderlinge niveauverschil weggewerkt. Ook de riolering in het centrumgebied is aan vernieuwing toe.

Daarnaast streeft Maastricht naar meer diversiteit en wil zij de ondernemers (financieel) stimuleren hun rolluiken te verwisselen voor slagvast glas. De aanleg van nieuwe parkeervoorzieningen aan de buitenkant moet het centrum verder ontlasten.

De eigenaren van de zevenhonderd winkels en horecaondernemingen nemen vijftien miljoen gulden van de kosten voor hun rekening.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels