nieuws

Lobbycratie

bouwbreed

Even Bolkestein gebeld of er ook in mijn straat verkeersdrempels kunnen komen. Hij zou het meenemen in de werkgroep infrastructuur.

De formatie komt lekker op stoom. De black box voor lease-auto’s is geregeld en waar je dertig moet rijden. Tussendoor zijn nog wat miljarden verdeeld. Het zal een eitje zijn om dadelijk even op de kaart te prikken waar het vliegveld in zee moet komen.

Wat een genot, al deze daadkracht. Zo’n treuzelend parlement zou daar in geen vier jaar aan zijn toegekomen. Het scheelt een hoop gekrakeel en heeft wel iets opwekkends – elke dag drie stand-up comedians die ex cathedra vertellen welke knopen nu weer zijn doorgehakt. Het maakt op slag duidelijk hoe achterhaald zoiets als democratie eigenlijk is, al dat gemodder met oppositie en inspraak waar je urenlang naar moet luisteren.

Leve Paars! De winkels langer open en het parlement langer dicht. Zeg maar wat u geregeld wilt hebben en de onderhandelaars doen het voor u. Alleen wel even zorgen voor de juiste telefoonnummers in uw lobbyboekje.

Reageer op dit artikel