nieuws

Koel en meest bewolkt

bouwbreed

Het is de laatste dagen uitzonderlijk warm op de Italiaanse eilanden. Woensdag steeg de temperatuur in Palermo tot 42,4 gr. C, waarna het ’s nachts altijd nog 32,8 gr. C bleef. Om 8 uur in de morgen was het er alweer 38 gr. C. Bij ons overheerst de koelte. Met een westen-, na het weekeinde noordwestenwind wordt lucht aangevoerd waarin de maxima op 18-19 gr. C blijven steken. Alleen waar de zon wat langer schijnt zijn maxima tot 21-22 gr. C mogelijk. Verder wordt veel wolkenvelden, maar de kans op neerslag blijft klein. In het weekeinde valt er vooral in het noorden wat motregen of een bui.

Regio Noord: Wolkenvelden en mogelijk motregen of een bui. Middagtemperaturen rond 17 gr. C. Matige, in het Waddengebied nu en dan krachtige westenwind.

Regio Oost: Wolkenvelden en kans op wat motregen of een bui. Temperaturen oplopend tot 18 gr. C bij een matige westenwind.

Regio Zuid: Wolkenvelden, ook wat zon en bijna overal droog. Matige, in de Zeeuwse wateren vrij krachtige wind uit westelijke richtingen. Middagtemperaturen 18-19 gr. C.

Regio West: Meest bewolkt en voornamelijk in Noord-Holland kans op wat motregen of een bui. Matige, langs de kust nu en dan krachtige wind uit westelijke richtingen. Hoogste temperaturen rond 18 gr. C.

Vrijdag zon onder: 22.02 uur

Maandag zon op: 5.26 uur

Reageer op dit artikel