nieuws

Knelpunt A28 eist snelle actie minister

bouwbreed Premium

zwolle – Het was even slikken toen minister Jorritsma ongeveer drie weken geleden te verstaan gaf dat er van haar kant geen speciale actie te verwachten valt om het knelpunt A28 bij Zwolle te verbeteren. Burgemeester Jan Franssen ving bot bij het recente bezoek van de bewindsvrouwe aan de Overijsselse hoofdstad. “Ik kan er niet meer van zeggen dan dat het mijn aandacht heeft en dat ik het bij de informateurs zal neerleggen”, hield Jorritsma de boot af.

Maar Gedeputeerde Staten van Overijssel laten het er niet bij zitten. Gisteren gingen een brief en een rapport over de kwestie ‘Zwolle, knooppunt of knelpunt?’ naar het ministerie aan de Plesmanweg. De provincie sluit zich aan bij de in het rapport verzamelde opvattingen van het bedrijfsleven in de regio Zwolle. Als de verkeerstoename in het tempo van de afgelopen jaren doorgaat, zal het wegvak tussen Zwolle en Meppel binnen enkele jaren geheel zijn dichtgeslibd, schrijft GS aan de minister. “De A28 tussen Meppel en Zwolle is de trechter voor al het gemotoriseerde verkeer van en naar Noord Nederland. Het veiligstellen van de doorstroming op dit wegvak is van enorm belang voor de bereikbaarheid van geheel Noord Nederland”, aldus GS.

Reageer op dit artikel