nieuws

Kees-Jan Klap in een klap topman bij Wayss en Freytag

bouwbreed Premium

den haag – Kees-Jan Klap mag zijn Duitse woordenboeken afstoffen en de Engelse in de kast terug zetten. In enkele weken tijd klom deze ex-KLM-er op van directeur Interbeton, de buitenlandtak van de Hollandsche Beton Groep (HBG), tot lid raad van bestuur Wayss en Freytag. oor Klap komt deze benoeming als een verrassing.

In een interne memo was enkele weken geleden namelijk gemeld dat hij zijn baan als directeur Interbeton ging inruilen voor projectleider Financial Infrastructure HBG 2000. Hij zou de raad van bestuur vanaf 1 september dit jaar gaan adviseren op het brede terrein van de 2000-problematiek. Naar de reden waarom hij adviseur zou worden, blijft het gissen. Een aantal mensen binnen en buiten HBG zag het niet als een promotie van deze ambitieuze bouwer. Hij zou zich volgens insiders hebben gebrand aan een aantal buitenlandprojecten. Hetgeen met klem wordt bestreden door de persdienst van HBG.

Klap komt in Frankfurt am Main doordat Jan Veraart, voorzitter raad van bestuur HBG, keihard heeft ingegrepen in de ‘Vorstand’ van Wayss en Freytag. Sinds dit bedrijf eind 1996 in handen is gekomen van de Rijswijkers is bijna de gehele raad van bestuur aan de kant gezet. Veraarts laatste actie was W. Richter en N. Hoffmann de wacht aan te zeggen.

Norbert Hoffmann en Klap waren geen onbekenden voor elkaar. De onverbeterlijke optimist Hoffmann, hij zei ooit dat W en F dit jaar al zou gaan bijdragen aan het resultaat van HBG, was als ‘Vorstandsmitglied’ belast met de buitenlandactiviteiten van de Duitse aannemer. Hij bracht samen met Klap de Amerikaanse deelnemingen van W en F, Frontier-Kemper en Flatiron en Interbeton Inc. samen.

Met de laatste actie van Veraart bestaat op een man (Tucheler) na de raad van bestuur van W en F uit Nederlanders: De Waard, Kalverkamp en Klap.

Reageer op dit artikel