nieuws

Kartel

bouwbreed Premium

Onbegrijpelijk dat de kruideniers zich hebben laten ringeloren door de kartelpolitie. De Boer Unigro mag pas fuseren met Vendex Food als het zich terugtrekt uit de Superunie. Want alle drie op een rij zouden ze 42 procent van de markt hebben. En dat vindt de kartelpolitie teveel van het goede.

De grootgrutters hebben het niet slim gespeeld. Ze hadden moeten kijken hoe de bouw dat doet, bijvoorbeeld in Utrecht. Wie de komende vijftien jaar in die stad een nieuwbouwwoning zoekt moet naar Leidsche Rijn. Daar tronen twee ontwikkelaars achter de kassa. Het is kruis of munt of de klant zijn gulden terechtkomt bij Wilma/Rabo of Bouwfonds/Fortis.

Gewoon met z’n tweeen de markt verdelen, dat is nog eens wat anders dan zo’n luizige 42 procent. Bouwers mogen in menig opzicht krenterige kruideniers zijn, ze zijn wel slimmer.

Reageer op dit artikel