nieuws

IHC Caland stapt in gasproject Birma

bouwbreed

kinderdijk – De Azie-crisis lijkt IHC Caland (nieuwbouw baggerschepen en olieplatforms) nauwelijks te deren. Het bedrijf heeft opnieuw een order in de wacht gesleept in het gebied: maandag bereikte dochter SBM Production Contractors een akkoord over de bouw van een drijvend olieopslagsysteem, 180 kilometer voor de kust van Myanmar (voorheen Birma).

Het contract behelst de bouw, bediening en onderhoud van een installatie die het condensaat opvangt dat vrijkomt bij gaswinning. De vloeistof wordt opgeslagen en per schip naar de klant gebracht. Eind volgend jaar komt de installatie in gebruik. Het contract loop vijftien jaar.

Over de omvang van de order wil IHC Caland niet meer zeggen dan dat het om “honderden miljoenen” gaat. Eerder dit jaar haalde IHC Caland een opdracht binnen voor een olieproject voor de kust van Vietnam. In China heeft het bedrijf de afgelopen tijd diverse orders geboekt.

Reageer op dit artikel