nieuws

Hotel in Eemshaven voorlopig van de baan

bouwbreed

eemshaven – De bouw van een multifunctioneel hotelcomplex voor havenwerknemers in het dorp Uithuizen nabij het Groninger Eemshaven is voorlopig van de baan. Uit een haalbaarheidsonderzoek blijkt namelijk dat een dergelijke voorziening pas rendabel wordt, als hier meer havenactiviteiten komen. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van bouwbedrijf Meyering en Benus uit Stadskanaal.

Het hotelplan is onder andere bedoeld voor mensen die langdurig in de Eemshaven werkzaam zijn. Nu reizen velen nog noodgedwongen naar hotels in Delfzijl of de stad Groningen.

Als het ambitieuze plan van vijf Groningse scheepswerven voor de gezamenlijke bouw van een buitendijks scheepsbouwcomplex in Eemshaven doorgaat, komt de realisatie van het hotelcomplex weer nadrukkelijker in beeld, aldus de onderzoekers.

Reageer op dit artikel