nieuws

Hard asfalt noopt tot doorwerken

bouwbreed Premium

Schipper Recycling uit Winschoten gaat tijdens de bouwvakvakantie noodgedwongen door met het verwijderen van het betonasfalt van de voormalige rijksweg 32 bij Heerenveen. Het bedrijf werd verrast door de hardheid van het materiaal. Normaal verwerkt de mobiele breker die bij Heerenveen is ingezet 1400 ton asfalt per dag, maar nu komt hij niet verder dan 900 ton.

In juni begon Schipper met de werkzaamheden. In eerste instantie met twee mobiele brekers, nu nog met een. In totaal wordt 40.000 ton betonasfalt verwijderd. Het gemalen puin wordt hergebruikt als ondergrond voor de nieuwe A32 langs Heerenveen. Schipper verwacht over twee weken klaar te zijn met het breekwerk. De vertraging levert geen problemen op voor het werk aan de A32.

Reageer op dit artikel