nieuws

Groene Daken

bouwbreed Premium

Een groen dak is koel in een warme zomer en als het veel regent voert een begroeid dak het water sneller af. Dat zijn voordelen waardoor het groene dak in Nederland steeds meer opgang maakt. Jaarlijks wordt al ruim 80.000 vierkante meter dak van planten voorzien. Maar het is lang niet altijd zo dat een dergelijk dak in de winter beter isoleert. Bij harde regen is dat allerminst het geval. Dat schrijven

C. Ravesloot en P. Teeuw van de TU Delft in Delft Integraal. Volgens de bouwkundigen kan elke architect, woningbouwvereniging of particulier met de juiste informatie een begroeid dak maken. Dat kost meer in aanleg, maar de levensduur is veel langer. “Als je het goed doet, hoef je er je hele leven niet meer naar om te kijken”, zegt Teeuw. “Door de grondlaag hebben weersomstandigheden namelijk weinig tot geen invloed op de dakhuid.”

Delft Integraal, tel.: (015) 2785860

Reageer op dit artikel