nieuws

Gelredome breidt uit met 3500 plaatsen

bouwbreed Premium

arnhem – Voor de hooguit vier EK-duels die in het jaar 2000 gespeeld gaan worden in het Arnhemse Gelredome, wordt de bestaande capaciteit van het voetbalstadion uitgebreid met 3500 zitplaatsen.

De groei van het aantal stoeltjes naar dertigduizend is voor het Gelredome noodzakelijk om aan de strenge eisen van het organisatiecomite voor het EK Voetbal in Belgie en Nederland te voldoen.

Niet bekend

Bouwcombinatie Gelderland, een aannemerscluster bestaande uit vijf verschillende Gelderse bouwbedrijven, zorgt voor het realiseren van de vijf betonrijen waarop de extra zitplaatsen geconstrueerd worden.

Een groot gedeelte van de 3500 stoeltjes wordt permanent voor de Noord-, West- en Oosttribune geplaatst. Verder zal een aantal flexibele, demontabele zitplaatsen voor de Zuidtribune worden gerealiseerd. “Dat is de tribune waar de grasmat onderdoor schuift”, licht Broekman toe. “De stoeltjes moeten daar verplaatsbaar zijn, wanneer het gras onmiddellijk na een wedstrijd weer naar buiten gaat.”

Verplaatsing

Door de operatie komen de voorste rijen toeschouwers in het Gelredome dichter op het voetbalveld te zitten. De glazen wand die de grasmat momenteel van het publiek scheidt, wordt uit veiligheidsoverwegingen naar voren verplaatst.

De verwachting is dat de uitbreiding vlak voor de start van het EK 2000 voltooid wordt. “Vitesse is zojuist met haar nieuwe seizoen begonnen”, aldus de voorlichtster. “Bovendien moet er een aangepaste milieuvergunning worden aangevraagd.'”

De kosten voor de vermeerdering van het aantal zitplaatsen zijn onbekend. Broekman: “De opdrachten- en uitvoeringsfase zijn nog niet aangebroken. Als ik nu een indicatie moest geven, zou dat ‘natte-vinger-werk’ zijn.”

Reageer op dit artikel