nieuws

Fusieperikelen bij HBG en Amstelland

bouwbreed Premium

den haag – Geen vakantie voor directies van onderdelen van HBG en NBM-Amstelland. Als gevolg van overnames van Wayss en Freytag (HBG) en Wilma (NBM-Amstelland) vinden grote en kleine aanpassingen van de structuren plaats.

De Nederlandse Mededingsautoriteit had net de goedkeuring gegeven, of bij NBM-Amstelland werden de eerste activiteiten bij Wilma ondergebracht. Niet al te best draaiende woningbouwonderdelen werden onder Wilma-leiding geplaatst. Deze aannemer heeft een veel betere reputatie als het gaat om leiding geven aan het woningbouwproces.

De raad van bestuur van HBG pept via roadshows de murw gebeukte Wayss en Freytag medewerkers op. Zo is dinsdag onder andere Daan de Waard actief in Frankfurt. Daar krijgt de concernstaf te horen hoe dit onderdeel er in de toekomst uitziet. Sinds begin deze maand is voor de uitvoerende bouwers een nieuwe landenstructuur ingevoerd. De vijf regionen zijn verlaten en omgebogen naar drie ‘Sparten’ (afdelingen), te weten Beton en Waterbouw, Utiliteitsbouw en Internationaal. De twee eerste afdelingen hebben respectievelijk drie en vier regiokantoren. Volgens een woordvoerster van het Rijswijkse bouwconcern is het proces, dat moeizaam verloopt, niet gepaard gegaan met gedwongen ontslagen. Eind augustus, tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers, gaat HBG dieper op deze zwaar verlieslijdende dochter in.

Reageer op dit artikel