nieuws

Extreem natte juni

bouwbreed

Nog nooit was juni zo nat. Gemiddeld is er ongeveer 135 mm gevallen. Dat is twee keer zoveel als normaal. In De Bilt bedroeg de maandsom zelfs zo’n 180mm (tot gisterochtend). De komende tijd valt het met de hoeveelheden regen wel mee. Een uit de kluiten gewassen hogedrukgebied op de Oceaan houdt de meeste storingen op afstand. Wel is het bewolkt en koel met middagtemperaturen van 17-19 gr. C. Dat komt door een koele westelijke stroming boven het Noordzeegebied. De verwachting is dat we tenminste tot midden volgende week met het bewolkte weer te maken hebben.

Regio Noord: Wolkenvelden en mogelijk een bui. Maximumtemperaturen 17 gr. C. Matige noordwestenwind.

Regio Oost: Wolkenvelden, een buienkans maar de zon laat zich zo nu en dan ook zien. De temperaturen blijven op een graad of 18 steken. De wind is meest zwak uit het noordwesten.

Regio Zuid: Af en toe zon, wolkenvelden en een kleine kans op een bui. Het kwik stijgt tot zo’n 18 gr. C en de wind waait meest zwak uit noordelijke richtingen.

Regio West: Wolkenvelden, kans op een bui maar ook zonneschijn. Maximumtemperaturen 17-18 gr. C en een overwegend zwakke wind uit noordelijke richtingen.

Woensdag zon onder: 22.03 uur

Donderdag zon op: 5.22 uur

Reageer op dit artikel